fredag, oktober 06, 2006

Första torsken

Ja den kom redan ikväll i den fjärde omgången. Den gamla klyschan att man inte vinner några matcher i utvisningsbåset stämmer mycket väl in på matchen. I kombination med en petig domare så blev leksingarnas onödiga tilltag det som avgjorde matchen till Almtunas fördel. 5-2 slutade matchen efter två mål av Mikkola efter fint förarbete av Green på båda tillsammans med Huokko på det ena.
Trots förlusten så känner jag inte någon direkt oro, slutar spelarna dra på sig utvisningar när det inte behövs så vinner laget en sån här match tämligen enkelt trots att spelet inte är på topp. Däremot så höjer jag en varningsflagg för Roman Vopat, är det en ny katastrof värvning? Han var inne på många boxplay och gick bort sig ett par gånger. I spelet fem mot fem så presterade han absolut ingenting.
För övrigt så saknade jag den väl fungerande fjärde-linan Ollas-Hägglund-Bellemare. En som fick chansen istället, Ritola (som många tyckt fått för lite speltid tidigare), var inte heller något glädjeämne. Så om han vill spela mer i fortsätning lär han höja sig betydligt, insatserna mot bajen och ikväll mot Almtuna duger inte.
Fy fan det är aldrig kul med torsk men ett av Almtunas mål gjordes då av rätt gubbe, nämligen Fredrik Abrahamsson som personligen sagt att hans favoritlag är Leksand.